Saç Mezoterapisi

Saç Mezoterapisi
Saçlar, vücudumuzdaki en önemli doğal aksesuarlar. Kişinin imajına doğrudan etki eden saçlar, genç, bakımlı ve çekici bir görünüm için şart. Peki, farklı nedenlerle zayıflayan, seyrelen, cansızlaşan saçlar için nasıl çözüm üretilebilir?
Saçları temiz tutmak, kimyasallardan korumak, düzenli olarak bakım yaptırmak, sıklıkla fön makinesi ısısına maruz bırakmamak onların sağlıklı görünümüne yardımcı olabilir. Ancak maalesef sadece bu dikkatli yaklaşımlarla istediğiniz yoğunlukta va canlılıkta saçlar elde etmek her zaman mümkün olmaz. Bazen saç mezoterapisi, aradığınız sonucu sunabilir. Peki, saç mezoterapisi nedir?
Saç Mezoterapisi Nedir?
Saç mezoterapisi, son yıllarda çok popüler bir estetik uygulama olarak dikkat çekiyor. Özellikle 30 yaş üstündeki kadın ve erkekler, saçlarının daha sağlıklı, daha canlı, daha gür olması için bu yöntemden yararlanıyor. Saç mezoterapisi hakkında bilgi vermeden önce mezoterapi nedir sorusuna yanıt verelim:
Mezoterapi Ne Demek?
Mezoterapi, sadece saç yoğunluğu sağlamak üzere değil; selülit giderme, yüz ve boyunda hücre yenileme gibi amaçlarla da kullanılır. İşlem amacına göre belirlenen vitamin içerikli ilacın deri altındaki yağ ve doku tabakası arasında bulunan orta deriye uygulanması şeklinde tanımlanır. Enjeksiyondaki karışımın miktarı her uygulama, bölge için farklılık gösterir. saç mezoterapisinde saç köklerinin beslenmesi ve saç çıkarmak için ihtiyaç duyduğu enerjiyi alması amaçlanır. Mezoterapi ilacı, bölgenin kan damarlarını ve damarların kan tutma becerilerini arttırarak çalışır.
Saç Mezoterapisi Ne Demek?
Saç derisine uygulanan bir enerji takviyesi olarak tanımlanabilir. Saç mezoterapisi yönteminde saçın ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin bulunduğu serum direk olarak kıl kökünün bulunduğu derinin orta kısmına enjekte edilir. İlk mezoterapi işleminden sonraki 3 veya 4. ayda olumlu sonuçlar gözlenir.
Saç Mezoterapisi Aşamaları
Saça uygulanan mezoterapi işlemi bazı aşamalardan oluşur. bu aşamalar takip edilerek uygulama sona erer.
Termoterapi Aşaması: Ozonlanmış sıcak su buharı ile saç derisi yumuşatılır, gözenekler açılarak ilacın daha kolay nüfuz etmesi sağlanır. Bunu, bir hazırlık aşaması olarak da görebiliriz.
NPG Aşaması: Saç mezoterapi tabancası adı verilen özel bir cihaz yardımı ile deri altına delikler açılır. Bu delikler, saç köklerini besleyecek olan karışımın nüfuz edeceği alana ulaşmasını kolaylaştıracaktır.
MIC Aşaması: Saçlı deriye mezoterapi karışımının enjekte edilen aşamadır.
Yıkama Aşaması: Üzerinde delikler açılan deri, özel bir yıkama solüsyonu ile yıkanır.
Yağ Kürü Uygulaması Aşaması: Dış etkenlere karşı saçlı deriyi koruyacak özel bir yağ kürü sürülür. Böylece deri, toz, mikrop ve diğer zararlardan korunur.
Kimler Saç Mezoterapisi Yaptırır?
- Farklı sebeplere bağlı olarak saç dökülmesi sorunu yaşayanlar
- Saçlarının mevcut durumunu korumak isteyenler
- Saç ekimi sonrası ekilen saç köklerinin enerjisini korumak isteyenler
- Kolay kırılan ve incelen saç şikayeti olanlar
Saç Dökülmesi
Saçların normalden fazla dökülmesi, saçın seyrelmesi ve çok estetik olmayan bir görünüme neden olur. Saçların seyrek ya da bölgesel olarak az olması, yaşlılığa da işaret ettiğinden çok tercih edilen veya sevilen bir görünüm sunmaz. Kadınlar, gür ve canlı saçların genç ve çekici gösterdiğini, erkekler de yine gür saçlarla daha genç bir görünüme sahip olacaklarını bilirler. Saç dökülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir. Ancak saç dökülmesi sorunu yaygın olarak erkeklerde görülür ve erkeklerdeki bölgesel saç dökülmesi çok daha yoğundur. Erkeklerdeki saç dökülmesi bölgesel kelliğe sıklıkla neden olur. Bu durum, pek çok erkek için rahatsız edicidir. Burada saç dökülmesinin nedenlerini öğrenmek ve çözüm üretmek üzere destek almak önemlidir. Saç ekimive mezoterapi gibi yöntemler, uzman ellerde uygulandığında başarılı sonuçlar sunabilir. Peki, saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?
Saç Dökülmesinin Nedenleri
Günümüzde kadın erkek fark etmeksizin pek çok yetişkin için saç dökülmesi, önemli bir kişisel estetik sorundur. Saç dökülmesine neden olan etkenler farklılık gösterir. Ancak saç dökülmesinin nedenlerini şöyle listeleyebiliriz:
- Genetik yatkınlık
- Yoğun ilaç kullanımı (bazı ilaçlar bazı insanlarda saç dökülmesine neden olabilir)
- Hormonlardaki değişiklikler
- Çalışma ortamı nedeniyle aşırı toz ya da kimyasala maruz kalmak
- Bazen hamilelik süresince saç dökülmesi yaşanabilir
- Doğum sonrası dönemde saç dökülmesi görülebilir
- Stress
- Mevsim değişikliği
- Yetersiz beslenme
Saçın Yaşam Döngüsü
Saç dökülmesi, bugün dünya genelinde pek çok insanın ortak sorunudur. Dolayısıyla dünyada çok sayıda kadın ve erkek, saçlarının neden döküldüğünü merake der. Saçın kendi gelişim döngüsünü anlamak, bu anlamda önemlidir. Saçın döngüsü şöyle özetlenebilir:
Anajen Faz: Saçların yaklaşık üç yıl süren bir uzama aşaması vardır. Buna Anajen faz denir. Kafamızdaki saçların yaklaşık %90’ı bu evrededir.
Katajen faz: Yaklaşık 3 hafta süren bir geçiş dönemidir. Bu dönemde saçta incelme ve pigment kaybı başlar. Saçlarımızın yaklaşık yüzde 2’si katajen fazda bulunur.
Telojen faz: Saçların yaklaşık yüzde 10 – 20’si telojen fazdadır. Bu aşama üç ay kadar sürer ve katajen fazdaki saçların ulaştığı aşamadır. Zayıflayan, renk kaybeden saçların dökülmesi aşaması olan telojen faz esnasında yeni kıl kökleri de oluşmaya başlar.
Burada şunu anlamak gerekir ki normal koşullarda yani saç dökülmesi şikayeti söz konusu olmadığında kafanızdaki saçların yaklaşık %90’ı anajen fazda yani büyüme aşamasında, %2’si katajen fazda yani hayatının son döneminde ve yaklaşık %10’u da öldüğü için dökülerek atılma aşamasındadır. Bu oranlar değiştiğinde dökülme probleminden söz edilir. Peki, saç dökülmesine karşı saç mezoterapisi nasıl işe yarar? Saça uygulanan mezoterapi ilacının içinde ne var?
Saç Mezoterapisinin Faydaları
- Saç köklerinde var olan saçların cilt yüzeyine çıkmasına yardım eder
- Saç köklerini güçlendirerek daha fazla saç çıkmasına yerdım eder
- Saçların parlak ve canlı görünmesine yardım eder
- Saç köklerini güçlendirir
Mezoterapi İlacının İçeriği Nedir?
Öncelikle saç mezoterapisi, sadece saç dökülmesi sorunu olan kişilere uygulanan bir teknik değildir; saçların sağlığını ve saç köklerinin gücünü korumak üzere her yetişkin erkek ve kadın saç mezoterapisi yaptırabilir. Çünkü mezoterapi ilacı, önemli vitamin ve minerallerle saç köklerini besler.
Mezoterapi ilacı, saç köklerine güç verme amacı taşır. Bu amaçla içinde saç köklerinin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller bulunur. İlaç, hazır olarak satılmaz; hekim tarafından hazırlanır. Kan dolaşımını arttıran, damarları genişleten, bağ dokuyu yenileyen maddeler, vitaminler , saç destekleyici yapı taşları ilacın ana bileşenleridir.
İyi beslenme ile de saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olmak mümkündür ancak mezoterapi ilacı, doğrudan saç köklerine etki ederek çok daha hızlı ve çok daha güçlü bir sonuç sunar.
Mezoterapi Seansları
Saç mezoterapisi, 2 haftada bir olmak üzere genellikle en az 5 seans ve en çok 10 seans şeklinde uygulanır. Her bir mezoterapi seansı yaklaşık 20 dakika sürer. Mezoterapi, hafif anaestezik spreylerle yapılabilecek ağrısız bir işlemdir.
Saç Mezoterapisi Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Etmeli?
İşlem sonrası, bir hassasiyet olmaz. Günlük yaşama devam edilebilir. Ancak bazı konulara dikkat ederek işlemin etkisini göstermesine yardımcı olabilirsiniz. Bunları şöyle listeleyebiliriz:
- Bu işlemden sonra saçlar 2 gün yıkanmamalı
- Saç mezoterapisi yaptırdıktan çok sıcak su ile yıkama yapılmamalı. Sıcak su, saç köklerine zarar verir.
- Özellikle sıcak hava üfleyen fön makinesi kullanımı önerilmez. Ancak bir süre saç kurutma makinesi kullanımı da tavsiye edilmez.
- Varsa doktorunuzun tavsiye ettiği özel şampuanı kullanmanız işlemin etkili olması açısından önemlidir.
- Yaklaşık 4-5 ay kadar saç boyası önerilmez.
Konu hakkında daha detaylı bilgi almak ve Saç Mezoterapisi randevusu oluşturmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.