Kaş Ekimi

Kaş Ekimi
Kaş ekimi nedir? Kaş ekimi nasıl yapılır? Türkiye’de Kaş ektirme oranları nedir? Kaş ekimi ile ilgili akla takılan soruları cevapladım.
Kaş Ekimi Hakkında Bilgiler
Kaş şeklini değiştirmek, kaşları daha kalın hale getirmek, sık ve yoğun kaş dokusu elde etmek, yara izi ve yanık gibi travmaların izlerini kapatmak için kaş ekimi yapılır. Saç ekimi tekniklerinin ilk uygulaması da aslında bir kaş ekimi işlemidir ve 1938 yılında Japonya’da yapılmıştır. Peki, kaşlar neden bu kadar öneml?
Kaşların Yüz İfadesi İçin Önemi
Kaşların insan yüzüne ifade verme konusunda çok güçlü bir etkisi vardır. İletişim için yüzünüze bakan kişinin tam odağında kalan kaşlar, mimikleriyle de sosyal yaşamınıza etki eder. Hepsinden önemlisi, sadece kaşların sahip olduğu şekil ya da kaş yapısı, kişinin kendine özgü yüz şekli ve mimikleri için belirleyici olabilir. Bu nedenle kaş şekli hem kadınlar hem de erkekler için çok önemlidir. Hepimizin doğuştan gelen bir kaş şekli var ama bunu kaş boyama, makyaj ve kaş ekimi gibi seçeneklerle değiştirebiliriz. Makyaj ve kaş dövmesi gibi seçenekler bir ölçüye kadar ve geçici bir değişim sunarken kaş ekimi, hem daha yoğun ve genç bir duruş için hem de kalıcı şekillendirme için kesin çözüm sunar.
Kaş Ekimi Neden Gerekli?
Kaşlar, zamanla hem incelir hem de seyrelir. Bu, yaşla birlikte kaçınılmazdır. Ancak genetik olarak kimilerinde henüz yirmili yaşların sonuna doğru kaş seyrelmesi olurken kimilerinde ancak kırklı yaşların sonunda başlar. Bazen de doğuştan kaşlar zayıf, cansız, seyrek olabilir. İki kaşın eşitsizliği de istenmeyen bir durumdur. Eşit olmayan kaşların çözümünde de kaş ekimi öne çıkar. Diğer yandan ameliyatlar, yaralanmalar, kazalar ve yanıklar da kaşlarda kayıplara sebep olabilir. Böyle örneklerin hemen hepsinde kaş ekimi ile kalıcı sonuç elde etmek mümkün.
Kaş Ekimi Nasıl yapılır?
Kaş ekimi için hastanın saçlı derisinden alınan kıl kökleri kullanılır. Burada en çok tercih ediken donör alan, ense kısmıdır. Kıl köklerinin transferinde saç ekiminde kullanılan teknolojinin aynısı kullanılmaktadır. Ekim yapılan kaşlar kişinin kendi kıl köklerinden alındığından doğaldır ve hiçbir alerjik reaksiyon veya uyumsuzluk söz konusu olmaz. Tıpkı saçlar gibi genetik faktörlere bağlı olarak zamanla beyazlaması da mümkündür.
Kaş ekiminin ilk ve en önemli aşaması, planlama aşamasıdır. kaş şekli çok önemli olduğundan ve kökten kıl almadan değişemeyeceğinden ekim yapılmadan önce şekil planlanmalıdır. Kaş ekimi yaptırmadan önce nasıl bir kaş şekli istediğinize, kaşlarınızın hangi noktada ve ne ölçüde yoğun olmasını tercih ettiğinize karar vermiş olmalısınız. Ekimi yapacak olan kaş ekimi uzmanının elinde net bir resim olmalıdır.
Kimler kaş Ekimi Yaptırabilir?
- Kaşları seyrek ya da az olan tüm kadın ve erkekler
- Kaşları bir kaza, yaralanma sebebiyle zarar görmüş olan kişiler
- Kaş kısmındaki bir yara izini kapatmak isteyen kişiler
- Daha gür ve güçlü görünen kaşlara sahip olmak isteyenler
- Hamilelere önerilmez
- Emziren kadınlar için uygun değildir
- Anesteziye belirli bir tepkisi olanlar yaptırmamalıdır çünkü işlem lokal anestezi gerektirir.
Kaş ekimi hangi teknikle yapılıyor?
Temelde saç ekimiiçin uygulanan tüm yöntemler kaş ekimi için de uygulanabilir. Ancak gerçekçi sonuçlar elde etmek için kaş köküne açı vererek ekim yapmak çok önemlidir. Bu nedenle özellikle FUT tekniğitercih edilmez.
Kaş ekimi için en fazla tercih edilen yöntemlerden biri FUE tekniğidir. Hastanın nakle uygun kıl köklerinin alınması ve istenen bölgeye yerleştirilmesi esasına dayanan bu yöntemle doğal sonuçlar elde edilebilir.
Kaş ekimi işlemi ne kadar sürer?
Kaş ekiminin ne kadar süreceği, ekim yapılacak alana bağlıdır. Ancak genel bir yaklaşımla uygulama 30-40 dakika sürer, diyebiliriz.
Kaş ekiminde sonra yeni kaşlar ne zaman çıkar?
Kaş ekimi yaptırdıktan sonra yeni kaşların ne zaman çıkacağı konusu da çok merak edilenler arasında. Pek çok kişi, ekimden hemen sonra yeni kaşların çıkmasını bekler ancak süreç, o kadar da kısa değildir. Ekilen kaşlar 2-3 hafta içinde dökülecektir. Bu uygulamanın doğal sonucudur ve “şok dökülme” olarak bilinir. Kalıcı kaşlar ise bundan bir ya da iki ay sonra çıkar.
Kaş ekiminden sonra iz kalır mı?
Ekim sonrası kaş kısmında iz görülmez. İlk birkaç gün sızı veya kızarıklık görülmesi normaldir. Hafif bir kabuklanma da görülür. Ancak kısa sürece bunlar geçecektir. Bunun için doktor tarafından verilen ilaçların kullanılması yeterli olacaktır.
Kaş ekiminin başarılı olması neye bağlı?
Kaş ekiminin başarılı olması, doğal sonuçlar sunması ve hastanın beklentisine uygun olması demektir. Doğal bir görünüm elde etmek, ekilen köklerin büyük kısmının işlev kazanmasını sağlamak için hem hastaya hem de işlemi yapan uzmana düşen görevler vardır. Kaş ekiminin doğal ve istenilen şekilde sonuç vermesi için aşağıdaki detaylar çok önemlidir.
- ekim açısı,
- ekim yönü,
- belirlenen kaş şekli
Kaş ekiminden sonra işlemin başarısında hastanın kaş ekimi sonrası dikkat etmesi gerekenler de önemlidir.
Kaş ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
- Kaşlara ilk bir hafta su değmemeli
- Kaş boyası, far, kaş maskarası gibi ürünler ve diğer makyaj malzemeleri kullanılmamalı
- Kaşları kaşımaktan kaçınmalı
- Aşırı güneşe çıkmamalı
- Solaryuma girmemeli
Ekimi yapılan kaşlar beyazlar mı?
Kaş ekiminde kullanılan kökler kişinin kendisine aittir. Eğer saç beyazlama eğilimi varsa kaşlarda da beyazlama olacaktır. Saç ya da kaş beyazlaması ve diğer renk konuları saç ekimi veya kaş ekimi ile ilgili değildir.
Kaş dövmesi uygulaması yeterli değil mi?
Son yıllarda çok popüler bir estetik uygulaması olarak dikkat çeken kaş dövmesi ile uzun süre kalıcı olan kaş şekli sağlamak mümkün. Ancak kaş kontörü, kaş dövmesi ya da kalıcı kaş makyajı olarak adlandırılan bu uygulama, kaş ekiminin vereceği sonucu genellikle sunamaz. Burada tek boyutlu bir uygulama varken kaç ekiminde üç boyutlu yani gerçek bir sonuç söz konusudur. Yakından bakıldığında hatta başarılı olmayan bazı uygulamalarda uzaktan bakıldığında bile kaşlara boya olduğu anlaşılırken kaş ekiminde böyle bir durum söz konusu değildir.
Kaş ekimi hakkındaki bütün sorularını bana çekinmeden sorabilir istersen hakkımda sayfamı ziyaret ederek ben ve ekip hakkında bilgi alabilirsin.